Previous
Next

Piharakennukset – merkittävä osa suomalaista rakennuskantaa

Piharakennukset ovat kautta vuosisatojen olleet merkittävässä osassa suomalaista rakennuskantaa. Asuinrakennus sekä muut pihapiirin rakennukset muodostivat umpinaisen, suljetun pihapiirin, jonka tarkoituksena oli rajata turvallinen sekä suojaisa tila niin lapsille kuin kotieläimillekin. Suljettuun pihapiiriin oli ulkopuolisten kulkijoiden tai metsäneläinten vaikeampi tulla.

Piharakennukset olivat eri talousrakennuksia kuten aittoja, eläinsuojia sekä tallirakennuksia. Meidän aikaamme entisajan piharakennuksista on voimakkaimmin jääneet pihasaunat sekä piha-aitat. Kiinteistöpalvelu Lammi toteuttaa sinun unelmasi eri piharakennuksista perinteiseen tai moderniin tyyliin.

Edustamme hirsirakentamisen pitkäaikaista edelläkävijää, Salvosta, jonka laaja piharakennusten valikoima on päivitetty nykyaikaan sopiviksi. Piharakentamisen uutuutena on myös erilaisia liikuteltavia piharakennuksia, joiden valmistajana toimii Lapelland. Liikuteltavat piharakennukset eivät tarvitse rakennuslupaa, ja siksi ne ovatkin nousemassa suosioon piharakennusten joukossa.

Jari Lammi

LÄHETÄ VIESTI TAI SOITA, NIIN SOVITAAN TAPAAMINEN:


Nykyaikaisten piharakennusten suosikit:

  • Piha-aitta on erinomainen lisävuodepaikka esimerkiksi vierasmajaksi kotipihalle tai mökille. Aitta voidaan toteuttaa valmiiden mallistojen pohjata, tai asiakkaan toiveiden mukaisena, uniikkina. Erilaisilla lisäominaisuuksilla varustettuna aitta voi toimia esimerkiksi pidempiaikaisena kesäasumuksena. Aitta voidaan toteuttaa perinteiseen tyyliin tai luoda sille moderni ilme kattomallia sekä ikkunoiden kokoa muuttamalla.
  • Grillikota on suosittu piharakennus. Sen suojassa ulkoileminen, ruoanvalmistus sekä mukava yhdessäolo on vaivatonta säästä ja vuodenajasta riippumatta. Grillikota sopii pienenkin pihan somisteeksi sekä mökille että erämaapalstalle. Toimivan kotakeittiön ansiosta grilliherkkujen valmistaminen onnistuu suuremmallekin porukalle. Lapelland Grillikotavaunussa yhdistyvät toiminnallisuus sekä moderni ulkonäkö. Liikuteltavuutensa ansiosta samaa grillikotaa voi vaivatta käyttää niin kotipihassa kuin mökilläkin.
  • Talovaunu on helposti liikuteltavissa oleva vaunu, jossa asut kaikilla mukavuuksilla. Talovaunu mahdollistaa vapaa-ajan asumisen ilman rakennuslupaa. Lapellandin talovaunut ovat tyylikkäitä, laadukkaita ja monipuolisia piharakennuksia, joissa yhdistyvät helppous, mukavuus ja käytännöllisyys.
  • Mökkivaunussa yhdistyvät käytännöllisyys sekä miellyttävä ulkonäkö. Moderni mökkivaunu edustaa helppoa mökkeilyä melkeinpä missä tahansa. Mökkivaunun voi liittää helposti osaksi pihan muita rakennuksia, sillä sen käyttöönotto on helppoa. Piharakennuksena mökkivaunu voi toimia vierasmajana sekä sitä on miellyttävä pitää myös omassa käytössä. Mökkivaunun avulla voi mökkeillä tyylikkäästi vaikkapa omassa kotipihassa. Lapellandin laaja mökkivaunuvalikoima soveltuu ympärivuotiseen käyttöön. Moderni ulkonäkö suurine ikkunoineen tekee mökkivaunusta miellyttävän lomakodin.

Kiinteistöpalvelu Lammi etsii sinun tarpeisiisi parhaimmat piharakennukset

Me Kiinteistöpalvelu Lammilla voimme tarjota monen eri tason piharakennuksia. Kertomalla meille, millaiseen käyttöön piharakennusta tarvitset, osaamme suositella juuri tarpeisiisi sopivaa valmistajaa sekä mallia. Voimme myös yhdessä räätälöidä juuri sinun tarpeisiisi sopivan piharakennuksen valmistajien kanssa, mikäli sinulla on erityistoiveita rakennuksen suhteen. Me mahdollistamme unelmien piharakennuksen syntymisen aina suunnittelusta lähtien.

Piharakennusten varustelu sekä valmiustaso voidaan toteuttaa sinun toiveittesi mukaan. Suosittu tapa on hankkia piharakennus täysin valmiina, mutta halutessasi voit myös itse rakentaa piharakennukset toimittamistamme rakennustarvikkeista.

Tutustu erilaisiin piharakennuksiin seuraavilla sivuilla:
Lapelland
Salvos

* pakollinen kenttä

Kerro meille unelmistasi ja pyydä tarjous tältä istumalta!

Vieritä ylös