Previous
Next

Talopaketti – suosituin tapa rakennuttaa koti

Talopaketti on miellyttävä tapa rakennuttaa koti. Suurin osa, eli yli 70 prosenttia omakotitalon rakentajista valitsevat talopakettitoimituksen. Talopaketti on usein helpoin ja nopein keino saavuttaa omakotitalounelma. Talopakettien suosiota lisää runsas valikoima niin valmistajien kuin myös mallistoiden suhteen. Talopakettien valmistajia löytyy niin puu- hirsi- kuin kivitaloillekin.

Me Kiinteistötuotanto Lammilla toimimme yhteistyössä eri talovalmistajien kanssa. Meidän kauttamme on mahdollisuus toteuttaa unelmat laadukkaasta kodista Jämerän, Omatalon tai PolarHousen mallistoista.

Omakotitalossa asuminen on halutuin asumismuoto Suomessa. Siksipä omakotitaloja rakennetaan ympäri maata vuosittain kasvavalla volyymilla. Talojen keskimääräinen neliömäärä on laskenut aikaisempien vuosien yli 200 neliön taloista. Nykyisin rakennettavat omakotitalot ovat 120–170 neliön kokoisia. Myös niin sanotut minitalot, eli alle sadan neliön talot kasvattavat suosiotaan rakentajien keskuudessa.

Talopaketti voidaan toimittaa asiakkaalle eri asteisina toimituksina. Asiakkaan on mahdollisuus osallistua rakennusprojektiin omalla työpanoksella, joka pienentää talopaketin hintaa, tai vaihtoehtoisesti jättää kaikki rakennusvaiheet talopaketin toimittajan tehtäväksi. Kaiken kattavan, täysin valmiin talopaketin toimitusta kutsutaan nykyään talovalmis-paketiksi.

Jari Lammi

LÄHETÄ VIESTI TAI SOITA, NIIN SOVITAAN TAPAAMINEN:


Miten valita sopiva talopaketti?

Talon rakentaminen kuuluu usein elämän suurimpiin investointeihin, joten sen suunnittelemiseen kannattaa panostaa huolella. Omien toiveiden sekä tarpeiden tiedostaminen ovat merkittäviä seikkoja jo suunnitteluvaiheessa, sillä niiden pohjalta lähtee rakentumaan parhain koti omiin tarpeisiinsa. Etsimällä vaihtoehtoja eri talovalmistajilta, vertailemalla sekä kilpailuttamalla on mahdollisuus toteuttaa yksi elämän suurimmista unelmista.

Talopakettitoimittajat tarjoavat runsaan määrän erilaisia talomalleja. Usein pinta-ala, toimitussisältö sekä varustelutaso vaikuttavat talopaketin hintaan. Eri talovalmistajien toimitussisällöt saattavat poiketa hieman toisistaan, vaikka yhtenäisiin toimitussisältöihin pyritään nykyään käsitteiden selkeyttämisen takia. Näin ollen asiakkaalla on helpompi hahmottaa talopaketin toimituksen laajuus, kun hän on valitsemassa itselleen sopivaa talopaketin valmistajaa.

Eri talopakettien valmistajat ovat suuntautuneet eri tyyppiseille talonrakennusaloille. Hirsitalot ovat kasvattaneet suosiotaan terveen sisäilman sekä ekologisen ajattelutavan myötä. Hirsirakentamista pidetään perinteikkään historian myötä arvossaan ja hirsitalopaketit ovatkin suosittu valinta suomalaisten rakentajien keskuudessa.

Kivitalo on kasvattanut myös suosiotaan hyvän sisäilman sekä energiatehokkaan rakenteensa ansiosta. Kivitalon rakentamiseen erikoistuneet talovalmistajat rakentavat niin kappaletavarasta kuin myös elementtirakenteisia taloja. Myös kivitalopaketit voidaan toimittaa asiakkaalle usealla eri toimituslaajuudella, jolloin rakentaja voi pienentää kustannusten osuutta oman työnsä avulla.

Talopaketin hinta ja kustannukset

Talopaketin todellinen hinta määräytyy toimitussisällöstä. Jos haluaa tehdä suurimman osan töistä itse ja päätyy valitsemaan talon materiaali- tai elementtipaketin, saa talotoimittajalta talon runkoon tarvittavat materiaalit ja asiakas pystyttää talonsa rungon alusta saakka itse. Materiaalitoimitus on edullisin tapa hankkia talopaketti, mutta kustannukset saattavat nousta lähelle talovalmis-toimitusta, sillä asiakkaan on hankittava kaikki muu rakennusmateriaali sekä erikoispiirustukset muilta toimijoilta.

Järkevä talopaketin hankkija kilpailuttaa eri valmistajien tarjoamat talomallit sekä vertailee toimitussisältöjä. Oman työn osuudelle kannattaa kuitenkin asettaa hinta, sillä itse tehden rakennus valmistuu yleensä hitaammin, mitä talovalmistajien toimesta. Muuttovalmis koti onkin suosittu toimitusvaihtoehto, sillä sen on katsottu olevan yleensä kustannustehokkain tapa saada uusi koti.

Erilaisiin talopakettivaihtoehtoihin pääset tutustumaan Jämerän sekä Omatalon sivuilla.

* pakollinen kenttä

Kerro meille unelmistasi ja pyydä tarjous tältä istumalta!

Vieritä ylös